neděle 28. listopadu 2010

Mejcup2010: Zlato putuje na Slovensko

Mejcup je za námi se vším všudy, opět nezklamal, ale také ničím novým nepřekvapil.




Bylo by přímo fantastické kdyby se podařilo realizovat Chýškův projekt "rolling stones" kameny v parku. Přineslo by to obrovské oživení a změnu, jež podle mě mejcup začíná potřebovat.
Klasický formát kvalifikace na Rajčeti a ve Free sportu je fajn, ale stále mi chybí určitá uhlazenost bouldrů. Tím že má tým stavěčů málo času na přípravu problémů trpí všichni zůčastnění. Letos mi oproti loňsku v bouldrech často chyběl nápad, nebo něco čím by byl bouldr zajímavý.

Hromada lezců se začala valit na Rajče už v půl osmé a já mezi nimi, časný příchod mi pomohl zkompletovat všech 16 bouldrů na Rajčeti hodně rychle a já měl dost času snažit se o dalších pět ve Friťáku. Tam pro mě byla situace jasná, dva lezitelné bouldry a dál jsem si neškrtnul, neoblíblíbené jednoprdy ve dvou dalších bouldrech a těžká lištovačka jako třetí nebylo nic pro mě a ve dvanáct jsem to zabalil. Výsledky potvrdily že 18 bouldrů na co nejmíň pokusů byl klíč k těsnému postupu do finále k těm nejlepším co jich dali více. Finále je na mejcupu mega úspěch pro každého, Majkl onsajtoval vše a zaváhal snad jen na třech bouldrech, kde musel dát další pokusy, do finále se jako devátý protáhl na poslední postupové příčce.

Finále na Fléde bylo jako vždy parádně kotlózní a diváci povzbuzovali až do selhání hlasivek. Holky měly bouldry trošku přepálené a kluci jak se vyjádřil Ondra Švub "ľahký, ľahký, ľahký a brutus"
Přes všechnu kritiku kterou šířím je mejcup nejlepší počin u nás. Na Slovensku v Blavě jsem se zůčastnil podobného závodu (Vertigo open 2010) a musím říci že to byl vítr do plachet, jiná bouldrovka, dost neznámých chytů, výborné dopadiště, originální bouldry a až na chaotickou organizaci a systémově blbé finále to byl fantastický závod - doporučuji.
Každopádně velký díky za závody posíláme do Brna. DÍKY!

VÝSLEDKY


muži:
1. Greksák Tomáš SK
2. Glovka Jakub PL
3. Stráník Martin
16. Přibil Jiří
27. Hlaváček Jakub


ženy:
1. Fickuliaková Katarína SK
2. Růžičková Petra
3. Kostruhová Věra
11. Ulrichová Zuzana

Kdyby se měl k závodům vyjádřit otec Fura:

- Příba nebyl ve finále tak je nasranej a píše kriticky.
- Jednoprstovky v závodních bouldrech každý rok je trošku úchylnost a neoriginalita.
- Dopadiště dělá závod a ve chvíli kdy se lezci nejsou schopni pochytat, jako že jsou úplně vygumovaní a nechytaj se, je třeba s tím něco dělat.
- Jako opakovaný vtip už je dost nudnej, takže denní obědové menu ve stylu nadívaných bažantů je nuda.
-Komentujte chvalte, kritizujte ať se neusne na vavřínech


Hodnocení závodu
jako ve škole 1-5

Izolace
Rozlez- dalo se 2
Prostor izolace- 1
Občerstvení- tyčka ovoce, bez vody- 2
Přechodná izolace- 2
Časomíra- 2

Stěna
Velikost- 1
Dopadiště- 3
Bouldry- 2

Diváci
Informovanost- 2
Komentátor- 2
Prostor- 1

Organizace
Rozhodčí- 1
Výsledky- trochu zmatky 2
Informace pro závodníky- 1
Průběh závodu- bez problémů- 1
Vyhlášení výsledků- dobrý- 1


Výsledná známka 1,73

hodnocení u tabule 1-






Mejcup 27.11.2010 1,73 "u tabule" 1-
MČR Teplice nad Metují 28.8.2010 1,93 "u tabule" 2-
MČR Brno 31.10.2009 1,68 "u tabule" 3-
MČR Praha 17.12.2008 1,68 "u tabule" 3-
Mejcup 6.12.2008 1,93 "u tabule" 1-
Závod ČP Teplice nad Metují 30.8.2008 1,5 "u tabule" 1-
Mejcup 8.12.2007 2,25 "u tabule" 2
MČR Brno 11.11.2007 1,69 "u tabule" 3
ČP Teplice nad Metují 25.8.2007 1,69 "u tabule" 2-
ČP Pardubice 14.4.2007 1,63 "u tabule" 3-
ČP Lomnice nad Popelkou 31.3.2007 1,38
Závod Lokal Blok Monsters 3 10.3.2007 1,43
Závod Mejcup Brno 9.12.2006 1,62
Závod MČR Praha 23.9.2006 1,37
Závod ČP Teplice nad Metují 26.8.2006 1,81
Závod ČP Břeclav 29.4.2006 1,75
Závod Lomnice nad Popelkou 3.4.2006 1,4
Závod LocalBlok 18.3.2006 2,4
Závod Boulderoom contest FM Bratislava 11.3.2006 2,5
Závod Derniéra v BB 25.2.2006 3,6


Jirous
AIX,trénink,training,AIX Climbing Holds, High jump holds, High jump,speed climbing hold, climbing walls, lezecké chyty,lezecké stěny,chyty,stěny,AIX, umělé chyty,umělé stěny,lezení,bouldering,posilovací desky,

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Zdar.Pěknej koment, pravdu díš:). Moc věcí okomentovat nemůžu, neboť mi chybí ten nezaujatej pohled:), ale tak jen pár detailů. Z mýho pohledu: s bouldrama na Rajčeti jsem byl spokojenější než o rok dříve(tady velký dík Svišťovi a Mácovi), byli krásně označený:), to bys jako pochválil moh. Frit - alles gute, možná škoda toho největšího kotle, co nikdo nedal, měl být srovnatelný s těma dvou těžšíma - výsledek - 19 b. finále. Finále - mě se páčilo, holky trochu překvapily, ale kombinaci vzestupných teplot a únavy asi hrála svoje.
Dopadiště, podle mě dostatečný, že ti stojí 5 lidí za zádama a nikdo tě nechytí není problém dopadiště. Jednoprdy - mě celkem baví, začni trénovat:).vilda

Jirous řekl(a)...

Dík Vildovi za jeho pohled na věc, čekáme na další, tak se nebojte zprudit kohokoliv.

K jednoprdám: jasná věc, je to bouldr buď na to máš nebo ne, pro každého je ten problém stejný, když nebudu brát v potaz výšku lezce.

Anonymní řekl(a)...

Jo a ještě, ten předchozí koment neměl vyznít jako nějaký bouchání se do prsou, tzn. v zásadě souhlasím.měj se vilda

Anonymní řekl(a)...

Ahojky, takže taky přidám svůj zaujatý pohled na věc a trocha opakování toho co napsal Vilda. Dopadiště dle mě letos zase trocha měkčí než loni. To že si většina lidí na Mejcupu říká "bouldristi" a neumí se chytat a naopak jen na sebe všichni čumí za žiněnka jak za startovní čárou, to můj mozek "lezce s lanem" nebere:-) No a každopádně si nedovolím ze své strany jednu podstatnou poznámku k těm dle tebe zmatkům ve výsledcích;-) Kdyby jste se naučili zapisovat si bouldry správně, tak jak je tabulka udělaná, nebyly by žádné zmatky ve výsledcích;-)
Jinak ale všem DÍKY za účast, pro sebe to neděláme:-)
Káča

Anonymní řekl(a)...

Na rajčeti se lidi chytat nebudou, fronty a partičky na bouldery, okukování jak na to = nezájem o chytání, vše pak v celkovým spěchu. Měkký občas až mizerný (malý)dopadiště, díky tomu po dopadu na nohy natažený vazy (byly), achilovky v horším případě vyhozený kotníky. Lepší odvětrání Rajče a Frit od MG, chvílema až neúnosný prostředí. Roman

Anonymní řekl(a)...

mne sa páčilo;-) Tomaso

Viac dojmov na mojom blogu: http://www.climb.sk/article.php?action=show&link=2010113004

Mr. Mejcuppucini řekl(a)...

Jo Jirous je to jak pises....nejakej dalsi posun je nutnej jako sul....uz jen pro to aby nas to bavilo delat....at uz se jedna o staveni finalovych bouldru nebo organizaci samotnou.....letos byly dobry ty dve podia...posun v moznosti pozvat vic kapel....ale to nestaci....co se tyka Rajcete a Fritaku....odvetrat maglajz z dvouset lidi je nerealny....zrovna tak jako prestavet stenu nebo koupit novy dopadiste.....pracujem s tim na co mame....respektive si dovolujem trochu i vic....s tim ze se ta investice jednou snad vrati....treba ze by se u nas objevil dalsi Adam....nebo by se ucastnici k sobe zacali chovat ohleduplnejc....ale jde to pomalu....kazdopadne po letosni akci mam nejaky pozitivni reakce na mejcup rolling stones projekt a zda se ze to zacina zajimat i firmy i politiky....tak uvidime....Choose your way up....:)

Anonymní řekl(a)...

Pohľad fotografa: Tento rok bolo dobre osvetlené finále na Fléde = viac použiteľných fotiek. Bouldrové dosky však neumožnovali fotiť z vrchu. Inak je to +- rovnaké.

Sebo
www.sebastiankovacic.com

Okomentovat