úterý 20. března 2012

První kolo ČP bouldering Slaný. 17.3.2012

Dopředu jsme se dohodnuli s Karinou, že sepíše report a hodnocení závodu, když my, AIX team, jsme byli stavěči.



1. kolo českého poháru ve Slaném

Po loňském roce, kdy jsme závody pořádali s Jurášem za Boulderprojekt, jsem se v letošním roce těšila na závody pořádané jednotlivými pořadateli. Rozhodla jsem se proto jet hned na ten první, do Slaného je to kousek.

Registrace na závod běžela dostatečně dopředu a závodníci si mohli vybrat, v jaké skupině chtějí lézt. Nevýhodou bylo, že kdo nezaplatil dopředu, připlatil si.

Závod probíhal na základní škole, kde bylo postavených osm profilů od Jirky Žáka, které nabízely celou škálu lezení od kolmošek přes převisy až po strop. Dobré profily skvěle doplňovaly chyty od AIXu, Makaku, Freestone a XCultu.

Rozlezovka byla trochu slabší, asi jako vždycky všude, stlučený dvě desky dohromady a na tom pár chytů. Kvalifikace holek začala lehce po deváté, dál už jsem to moc nesledovala, ale myslím, že podle harmonogramu se jelo celý den.

Hodinka na osm bouldrů byla docela krátká, ale na bouldrech se na fronty nečekaly, takže šlo jen o to, jak si kdo rozložil síly. Bouldry se postupně ztěžovaly, akorát mi přišlo, že by tam mohl být ještě jeden lehčí, jinak krásný lezení. Jen rozhodčí se občas hádali kvůli zbytečnostem, tvrdili pitomosti a nesledovali lezce. Po kvalifikaci ještě byly trochu problémy s výsledky, ale po hodince a půl se na třetí pokus podařilo pořadatelům vyvěsit ty správný.

Finále holek bylo postavený tak, že si holky pěkně zalezly a dobře se rozřadily. Chlapské finále naproti tomu nebylo divácky moc atraktivní, moc se netopovalo, takže ve výsledku stačily na páté místo dvě zóny.

Na vyhlášení dorazil i starosta i místostarosta města Slaný, takže předávání mělo úroveň a pěkně zakončilo celý den.

Na otce Furu nehraju, výsledky najdete na svazu.

Na závěr ještě musím zcela subjektivně říct, že ačkoliv závod nebyl z pohledu závodníka vůbec špatný, tak ve srovnání s loňským rokem je to v propagaci lezení krok zpátky.

muži:
1. Ondra Adam
2. Stráník Martin
3. Stráník Štěpán
6. Chvála Jan
9. Hlaváček Jakub

ženy:
1. Růžičková Petra
2. Nevělíková Karolína
3. Kudrová Nelly


Hodnocení závodu
jako ve škole 1-5

Izolace
Rozlez- bída jako vždy a všude 2
Prostor izolace- šatny dobrý 2
Občerstvení- žádný, ale bylo možný si něco koupit 4
Přechodná izolace- za stěnou, asi dobrá 2
Časomíra- v kvali nebyla, ve finále z izolace nebyla vidět3

Stěna
Velikost- 1
Dopadiště- 1
Bouldry- 2

Diváci
Informovanost- 2
Komentátor- 3
Prostor- základní škola, no 3

Organizace
Rozhodčí- 3
Výsledky- 2
Informace pro závodníky- 2
Průběh závodu- bez problémů- 2
Vyhlášení výsledků- 1



Výsledná známka 2,18

hodnocení u tabule ?






ČP Slaný 2012 17.03.2012 2,18 "u tabule" ?
Ytong injury 2012 11.02.2012 1,62 "u tabule" 1
Mejcup 2011 26.11.2011 1,8 "u tabule" 2
Bratislava 12.11.2011 Vertigo open 1,2 "u tabule" 1
MČR Praha 3.9.2011 1,43 "u tabule" 2
ČP Teplice nad Metují 27.-28.8.2011 1,5 "u tabule" 1-
ČP Brno 26.2.2011 1,37 "u tabule" 1-
Mejcup 27.11.2010 1,73 "u tabule" 1-
MČR Teplice nad Metují 28.8.2010 1,93 "u tabule" 2-
Mejcup 28.11.2009 1,75 "u tabule" 1-
MČR Brno 31.10.2009 1,68 "u tabule" 3-
MČR Praha 17.12.2008 1,75 "u tabule" 2
Mejcup 6.12.2008 1,93 "u tabule" 1-
Závod ČP Teplice nad Metují 30.8.2008 1,5 "u tabule" 1-
Mejcup 8.12.2007 2,25 "u tabule" 2
MČR Brno 11.11.2007 1,69 "u tabule" 3
ČP Teplice nad Metují 25.8.2007 1,69 "u tabule" 2-
ČP Pardubice 14.4.2007 1,63 "u tabule" 3-
ČP Lomnice nad Popelkou 31.3.2007 1,38
Závod Lokal Blok Monsters 3 10.3.2007 1,43
Závod Mejcup Brno 9.12.2006 1,62
Závod MČR Praha 23.9.2006 1,37
Závod ČP Teplice nad Metují 26.8.2006 1,81
Závod ČP Břeclav 29.4.2006 1,75
Závod Lomnice nad Popelkou 3.4.2006 1,4
Závod LocalBlok 18.3.2006 2,4
Závod Boulderoom contest FM Bratislava 11.3.2006 2,5
Závod Derniéra v BB 25.2.2006 3,6


Jirous

8 komentářů:

Jirous řekl(a)...

A jak to viděl otec Fura:
Izolace
Rozlez- normálka 2
Prostor izolace- šatny dobrý 2
Občerstvení- žádný, 5
Přechodná izolace- za stěnou, asi dobrá 1
Časomíra- lezoucí ji viděli z izolace nebyla vidět 2

Stěna
Velikost- 1
Dopadiště- 1
Bouldry- rozřadilo se to parádně 1

Diváci
Informovanost- 2
Komentátor- 2
Prostor- 2

Organizace
Rozhodčí- 2
Výsledky- 3
Informace pro závodníky- 1
Průběh závodu- bez problémů- 1
Vyhlášení výsledků- 1

U tabule 1-

Anonymní řekl(a)...

1-? Eh, to mi z těch čísel viz výše moc nevyplývá...

Jirous řekl(a)...

U tabule je Furatovo hodnoceni, co se pocitu tyka, mejcup je toho prikladem, kvalifikace debilni, rozlez ve finale zadnej, znamky spatny ale fantastickej zavod na kterym se nesmi chybet! Slany bylo fajn a zavodil bych bejval radeji nez loni v Usti nebo letos v Olomoci, sklepni bouldrovky me nebavej.

Anonymní řekl(a)...

Mno podle ohlasu co jsem zahlid na FB je idealni koncepce ČP 1-2 profily ve sklepě a 1 elitní zavodník, zbytek by byl akorát do počtu a zabíral čas a to nikoho nebaví a máš ČP jak ma být :-)

Kuzmic

Anonymní řekl(a)...

Jen tak na okraj, už mě to trklo dřív:) Proč se hodnotí vstupné? Bývá běžné a nejen na ČP lezení v O/B/R, že kdo se přihlásí včas a usnadní pořadatelům práci má SLEVU (jistě existují i jiné nástroje), ale proč tím zabírat odstavec slovního hodnocení? Ještě jsem se chtěl ze zvědavosti zeptat, jak by měla vypadat izolace a přechodná izolace "za 1" - viděl jsem totiž jinde jen jednu rozlezovou stěnku, nebo tu izolaci na Fesťáku, kde je altán na trávě omotaný igelitovou páskou (to jen až budu zase něco pořádat já). Pak mě ještě napadá, jak hodně je špatná tělocvična, do které neprší, přijde tam i přes krásné počasí velké množství nelezoucí veřejnosti díky dobrým stavěčům, velkému množství dobrých závodníků, dobré dlouhodobé práci s veřejností, mládeží, dětmi, médii i úředníky ve městě a díky tomu, že se ve druhé tělocvičně konala Expediční kamera a hned po závodu promítání s Adamem Ondrou. Imho ze závodu se připravuje film a reportáž poběží v ČT;) Všechny závody, které v předchozích všech letech nebyly v obchodních centrech mají taky za 3, jako tahle pěkná velká tělocvična kam se vejdou lidi? Není to rejp, jen se chci zeptat jak se to známkuje, protože je to prima a škoda že jsem tuhle stránku našel až teď;) Na závodech jsem koukal kolem, takže určitě rozhodčí než se dali do kupy špatné a pak ještě že klukům nedošlo to s tím občerstvením pro závodníky:)) Fotek je hromada (i jak Adam přebírá poukázku od Adrexu) za 1. místo, závodníci se rozřadili, výherci obdrželi pěkné poháry a ceny, předávání mělo úroveň. Dalo to hromadu práce, ranec peněz, ale mě se to celkově moc líbilo.
Marťan
PS: Kuzmič, koncepce závody ve sklepě,... nevím nevím, jestli to baví závodníky, diváky, organizátory, sponzory, pořadatele, stavěče,... když jde o ČP;)

Jirous řekl(a)...

Ahoj Martane,
1) už jsem si vsiml na lezci ze jsi kolem zavodu s komentarema obcas trochu mimo :) kuzmic alias David Kozel si tady komentarem dela prdel = preklad je asi takto: na zavod CP staci i mala spatna stenka hlavne kdyz zavod odsejpa a vyhraje Nevelik, pak je vse v poradku. Teda tak jsem ten koment pochopil ja a jasne ze je to rejpanec do Ondry, ale bez rejpancu bychom se nikam nedodebatovali.
2) Hodnoceni zavodu delam vetsinou ja, jen na Slany ho delala Karina neb jsem ji to nabidnul. Je to dost subjektivni hodnoceni a vetsinou se nekde rozletim ze nekomu dam za stejny veci ruzne znamky, takze je treba se obcas ozvat a ja to poupravim. Do budoucna chci pripravit jakejsi mustr pro hodnoceni abych tem vykyvum predchazel. Ma to byt motivace a varovani pro poadatele.
3) Jasne, Karina napsala "Nevýhodou bylo, že kdo nezaplatil dopředu, připlatil si." mohla napsat, a byl by jsi spokojeny, Vyhodou bylo ze kdo zaplatil dopredu, platil mene.
Je to jeji hodnocení a jeji pohled na veci ktere se staly.
3)Prechodna izolace je ta za stenou, kam se prechodne vrací závodnik mezi pokusy na jednotlive bouldry, na jedničku by v ní mela být voda, pripadne obcerstveni, záchod, pohodlne sezeni polehavani a nemel by k ni mit pristup nikdo krom rozhodcich, jasne ze by v ni mela byt taky casomira.
4) Telocvicnu chapu u Karinina hodnoceni tak ze tam neni zadny kolemjdouci kterej by se zastavil, tak jako napriklad na vaclavaku nebo planovanem andelu ci festaku. Proste do te telocvicny nelezec nebo nekdo s bez vazeb k lezeni neprijde.

Na to ze to byl prvni vetsi zavod techto poradatelu to dopadlo dobre. Ruku na srdce, cetli poradatele pravidla? znali system zavodu CP? system hodnoceni vysledku? vedeli ze je zvykem davat zavodnikum svacinu? atd atd

Martane ted jsem zaryl taky do tebe ale jak jsem rekl, je to potreba aby se veci hejbali a hejbat se snad budou. A ostatni se nebojte taky napsat... i kdyz uz to jede na tom FB :)

Zdar a sili Jirous

PS. na pravopis trochu kaslu...

Anonymní řekl(a)...

Však v pohodě, ani nerejpeš:) Určitě i víš kam směřuju, když píšu jinde věci že to vypadá že jsem mimo;) Většinu co píšeš vím a jak jsi to doložil tak to beru. Hlavně ale z důvodu, že si to třeba bude číst někdo jiný než pár lidí "těch co ví". Dobrý nápad s tím hodnocením:) Marťan

Anonymní řekl(a)...

Zdarec, já si teda za svojí větou stojím:-) Je zvykem, že se závodníci registrují dopředu a zaplatí až na místě míň. Tady byla podmínka platit dopředu i startovné, to byl ten problém, ale nic strašnýho :-) Že závody stojí ranec peněz a energie, to je jasný, na konci je vždycky důležitý si říct, že i když těch komentářů je stotisíc negativních a jeden pozitivní, takže těch rejpačů je víc než těch chváličů (viz Kozlík) a že to bylo dobrý a že to příští rok chci udělat znovu a líp! Hodně sil do dalších let ;-) Btw po MČR se situace zas otočí a dostanu čočku já, tak to prostě chodí ;-)
Karina

Okomentovat