neděle 1. listopadu 2009

MČR bouldering Brno 2009

Ani nevím jak, ale najednou jsem se dozvěděl že MČR bude letos na Rajčeti v Brně. Pilkovi profily byly parádní, ale stavěčům se na nich bouldry vůbec nepovedly.


Závod proběhl za relativně komorní atmosféry bez větších problémů, jediné co lze závodu výrazně vytknout byly bouldry, stavěči: Martin Jungling, Petr Solanský a Lucka Rajfová ukázali "jak rozhodně ne".
Už kvalifikace žen nebyla žádnou procházkou a tak devět holek bojovalo o každý chyt. V bouldrech chyběly především stupy pro menší závodnice a tak holky často končívaly v jednom kroku. Finále žen pak bylo ještě tvrdší a rozum zůstával stát, na jednu topku si sáhla vítězka Nelly a druhá Silva, třetí Katka urvala dvě zóny, zbytek finalistek se musel spokojit s alespoň jednou zónou. Podívaná to byla špatná, padalo se opět stále ve stejných místech.
U šestadvaceti chlapů to nebylo o moc jinačí, v tvrdé kvalifikaci, která by byla pěkným finálovým kolem, si na tři topy dolezl Martin, pro dva pak Kuba a Lautna, s jedním topem se muselo spokojit šest závodníků. Na finále závodníci čekali "oblevu" v podobě lehčích bouldrů aspoň tak, jako to bylo v Teplicích nad Metují. Opak byl pravdou, finále bylo zazděný tak, že jsem si připadal, že snad blouzním. První bouldr po jebkách zakončený skokem, kde hrozilo zranění, nedal nikdo- 9 zón. Druhý bouldr skokem začínal, zónu po skoku drželi 4 z 12ti finalistů, z nichž Kuba s Martinem dali i top. Trojka byla čistý ufo, kde se padalo z jednoho kroku, Martin ukázal zač je toho loket a zónovej stisk doskočil a udržel, skok do topu už ho nezastavil. No a jestli byla trojka ufo, tak čtvrtý bouldr bylo setkání čtvrtého druhu, jedinej Kuba ojebem podržel zónu.
Suma sumárum, pěknej závod na debilních bouldrech se rovná zkurvenej závod. Pořadatelům patří ohromnej dík, že se letos vůbec MČR konalo a že to tak parádně zvládli, stavěčům třikrát hanba hanba hanba a povzbuzení, nevzdávejte se, příště to vyjde líp.

Na závěr bych přidal pár mouder: Je píčovina stavět bouldry tak, aby v nich Adámek (když se zůčastní) bojoval, protože ostatní si nezalezou, ať si to dá všechno na OS a vyhraje, ale ať si proboha zalezou také ostatní závodníci! Stále si někdo stěžuje, že nejsou závodníci a že lezci nezávoděj, no ale dívíte se jim? Jako posedět si v maglajzu na madraci můžou i doma.

Mier

muži:
1. Stráník Martin
2. Hlaváček Jakub
3. Nevělík Ondřej
5. Přibil Jiří


ženy:
1. Kudrová Nelly
2. Rajfová Silvie
3. Pavlovičová Kateřina


Hodnocení závodu
jako ve škole 1-5

Izolace
Rozlez- 3
Prostor izolace- dobré 1
Občerstvení- v pohodě2
Přechodná Izolace- 2
Časomíra- 2

Stěna
Velikost- 1
Dopadiště- 1
Bouldry- 4

Diváci
Informovanost- 1
Komentátor- 3
Prostor- 2

Organizace
Rozhodčí- 1
Výsledky- 1
Informace pro závodníky- 1
Průběh závodu- bez problémů- 1
Vyhlášení výsledků- dobrý1


Výsledná známka 1,68

hodnocení u tabule 3-









MČR Praha 17.12.2008 1,68 "u tabule" 3-
Mejcup 6.12.2008 1,93 "u tabule" 1-
Závod ČP Teplice nad Metují 30.8.2008 1,5 "u tabule" 1-
Mejcup 8.12.2007 2,25 "u tabule" 2
MČR Brno 11.11.2007 1,69 "u tabule" 3
ČP Teplice nad Metují 25.8.2007 1,69 "u tabule" 2-
ČP Pardubice 14.4.2007 1,63 "u tabule" 3-
ČP Lomnice nad Popelkou 31.3.2007 1,38
Závod Lokal Blok Monsters 3 10.3.2007 1,43
Závod Mejcup Brno 9.12.2006 1,62
Závod MČR Praha 23.9.2006 1,37
Závod ČP Teplice nad Metují 26.8.2006 1,81
Závod ČP Břeclav 29.4.2006 1,75
Závod Lomnice nad Popelkou 3.4.2006 1,4
Závod LocalBlok 18.3.2006 2,4
Závod Boulderoom contest FM Bratislava 11.3.2006 2,5
Závod Derniéra v BB 25.2.2006 3,6


AIX,trénink,training,AIX Climbing Holds, High jump holds, High jump, speed climbing hold, climbing walls, lezecké chyty,lezecké stěny,chyty,stěny,AIX, umělé chyty,umělé stěny, lezení,bouldering,posilovací desky,

10 komentářů:

Andrey řekl(a)...

Jirousek se nam teda paradne rozparadil! Staveci a stavecka se asi rozhodli udelat SP v predterminu ve spravnem meste ale v jine discipline a s jinou vykonnstni skupinou. Jeste stesti, ze uz nezavodim. Ale zavody vzdy nejak skonci a vzdy je nekdo vitez a nekdo nespokojeny.. neni vsak dobre, aby si na zabvodech nezalezli ani vitezove.

Anonymní řekl(a)...

Souhlas s Jirou, organizace dobra, ale boulry se mi opravdu nelibily (krom jednoho/dvou v kvalifikaci). Jako plus bych urcite hodnotil to, ze rozhodci si psali vysledky i k sobe na zvlastni papir (uz slabsi tam ale bylo, ze kdyz se zavodnik podepisoval pro souhlas, videl i vysledky vsech zavodniku, co lezli pre nim). Kuba

Anonymní řekl(a)...

JOjo bouldry byli na prd, hlavně u holek mě přišlo, že tam je až moc dlouhých kroků, a u nás jich taky bylo docela dost a myslím si že např. suk s kozlem by byli hrozně nasraný kdyby místo skal byli tady na těch závodech... jo a jak pise kuba, ti zapisovaci meli zakrejvat výsledky tech co lezli drív..Cau Martin S.

Anonymní řekl(a)...

Jo dikec kluci, sem debil...nojo holt uz starnu a nedokazu myslet na vse;-) Decka delali vse jak se jim reklo a delali rozhodci poprve,takze v tomhle je chyba na me strane, ze jsem jim to nerekla. Chudak Jungli...Jeste ze si nezkritizoval i me Jirous, to bys pak nemohl dojet na mejcup!:-))) Tak za mesic pa. Kaca

Anonymní řekl(a)...

Zdar:).No, koukám, že Petrohradská zima se ukázala jako lepší volba:).mějte se vilda

Anonymní řekl(a)...

Ze videl po dokonceni vysledky ostatnich v cem je problem?
Stejne se vzapeti zepta po dolezeni vseho. Kdyz se delal loni(nebo uz predloni) svetak v bouldrech na vystavisti, tak se taky resilo zda je problem, ze zavodnici vidi na prubezne vysledky. A hlavni judges rekl, ze neva. Aspon je to motivuje byt jeste lepsi. Hlavni je aby nevedeli jak to lezou (tj. aby neopisovali kroky).

Anonymní řekl(a)...

No vidět výsledky druhých závodníků je dle mého velký průser. Jasně jsme to zakotvili do pravidel ČP a MČR, že závodník nesmí koukat z přechodné izolace na již lezené bouldery. Nesmí vědět absolutně NIC, protože pak to PRÁVĚ může ovlivňovat jeho další lezení a to je nežádoucí.
Oliváč

Anonymní řekl(a)...

Teda takovou sprchu sem uz dlouho necet :-) Slusna prace Jirous! Malokdo dokaze bejt tak zlej jako ty :-) Smrzak

Anonymní řekl(a)...

Spis bych rekl, ze Jirous to pekne shrnul a poradne se o tomhle tematu zacalo diskutovat, takze je velka sance, ze se pristi organizatori zavodu pouci a bouldry budou lezecky i divacky pritazlivejsi.

Michal Jezek

Anonymní řekl(a)...

to Michal Jezek
Rozhodne nerikam, ze to Jirous neshrnul. Hlavni je, ze je to otevrene recenej nazor nekoho, kdo tam byl. Slovo "zlej" je potreba brat dost nadnesene. Jirous vi :-)
Smrzak

Okomentovat