pátek 30. října 2009

Halloween

24.10.2009, ja s Lahvim, Kuba s Majklom. Pocasie malo byt dobre a nas plan bol liezt na Labsku pannu. Realita bola ale ina - vsade vlhko, hmla a obcas sprchlo. Tak sme poodisli rozliezt sa na vedlajsi masiv. "Cierna" skala bola nic moc, viac mokra ako sucha, ale na tej svetlej sa dalo. Na Pannu sme sa uz nedostali..

Labak, lavy breh, masiv BLESI TRH, nastup cestou "Odchod na parky". Autorom cesty je Pavouk, vznik v roku 2006, ale Pavouk ju nejako zabudol napisat do zaznamov u Kosti. Cesta ma 5Bh a 2Q, je dlha asi 35metrov. Prvy tazsi krok je pod poslednym (5.) Bh asi v 2/3 steny. K tomuto miestu to je padlovacka na rozlez podobrych chytoch. Od tohoto haku sa traverzuje po sklopenych listach doprava asi 1,5m. Nasleduju klucove miesto - tah do listy ako "sirka" a z nej dalsi do skoro este horsej divnosti. Ze sa tie hnidy daju nejako rozumne pobrat je dane dost dobrymi stupmi.
Ked sa raz Pavoukovi, podla jeho slov "necakane" podarilo pretancovat cez tuto pasaz na nasledujuci polozeny akoby balkonik, tak tam radsej zostal cakat, kym nedobehne Pitrs domov pre kruh, nez aby sa to pokusal preliezt este raz. Nechapem, ako tam mohol tak dlho postavat.. alebo je Pitrs velmi dobry bezec :-) a nastastie priniesol nie jeden, ale dva kruhy. Pavouk si myslel a naozaj to tak aj vyzera, ze dolez po oblej hrane uz bude ok. Ale zdanie klame. Nad kruhom je druhe vypecene miesto s dlhym krokom z list do "nechytu", ktory bol riesenim rebusu, ako sa dostat tam kde, kde to niekde nielen vypada ako rimsa. Za odmenu si da uspesny riesitel na dolez zaverecnych 5-7m klasickej V ku zlanovaciemu kruhu.

Cesta je dost dlha, istenia su na spravnom mieste. Spodok cesty je po madlach v miernom previse, potom je to uz v podstate kolmica. Klucove kroky su za male listy, s nohami nie su problemy, ale je dobre si ich vymysliet. Medzi bouldrami je no-hand, z ktoreho sa mi teda nechcelo. Charakter cesty je v podstate bouldovy, ale je potreba i trochu vytrvalost, hlavne pre prelezenie prveho bouldru.

Pravdepodobne som urobil 24.10.2009 prvy prelez v kuse/ PP. Klasu navrhujem Xc, i ked povodne som uvazoval o Xb. Ale dost ma presvedcil Pitrsov argument, pre ktoreho je cesta tak za Xb AF. Neskromne si myslim, ze za hnidy zabrat viem a preto sa mi i napriek nie uplne dobremu pocasiu podaril prelez na 2 pokus. Mozno by sa tomu najviac hodilo Xb/c, ale v Labaku je snaha o cele cisla.
Dalsi prelezcovia sa urcite tiez vyjadria a ..
..o jedno Xc viac ci menej, ved je to len hra a hlavna je lajna, cislo je pre orientaciu a dennicky :-)

Halloween Xc
autor: Pavel Cerny "Pavouk" 2006;
35 metrov;
5 Bh a 2kruhy (zlanak od posledneho kruhu);
crux - 2x male listy;
Moje hodnotenie: ****o

AIX,trénink,training,AIX Climbing Holds, High jump holds, High jump,speed climbing hold, climbing walls,lezecké chyty,lezecké stěny,chyty,stěny,AIX, umělé chyty,umělé stěny,lezení,bouldering,posilovací desky,

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Parada, pekny info a cteni o ceste uz ted sem zase o neco vic namotivovanej to zkusit a ne vymeknout jako minule:) Diky ti. Cao Majkl

Anonymní řekl(a)...

Vim hovno o tej ceste, ale paradni cteni Andrej! Smrzak

Okomentovat