čtvrtek 19. června 2014

Velký polyuretanový chyt - Slate Tetris PU

Chyt Slate Tetris použitelný jako lišta nebo oblina vás mile překvapí svojí variabilností.






Slate Tetris je velkým chytem do designové řady Slate, v které jsou již sety Nature 6, Nature 8 a Hifive 4. Slate je anglicky břidlicová tabulka a když by jste tyto tabulky skládali jako kostky v legendární hře Tetris, vzdáleně by vám to mohlo připomínat tento náš nový chyt.



Slate Tetris má mnoho možností úchopu a každé jeho natočení na stěně při montáži je zcela zásadním při lezení. Tetris budete držet převážně jako malou lištu nebo plochou oblinu s dopomocí palce, kterým se budete snažit chyt stiskat. Na chytu jsou kromě montážního otvoru pro šroub M10 ještě tři otvory pro samořezné vruty do dřeva.

Vlastností všech polyuretanových chytů je větší měkkost a pružnost, takže chyty je možné montovat i na méně rovné povrchy. Vzhledem k těmto vlastnostem polyuretanových materiálů není vhodné používat při jejich čištění ocelové kartáče z důvodu vyhlazování povrchu chytů! Je velice málo pravděpodobné, že by se vám podařilo polyuretanový chyt zlomit běžným používáním a zatěžováním.





U všech našich nových chytů jsme použili systém podložky "dual washer", který umožňuje montáž jak klasickým šroubem M10 s válcovou hlavou, tak šroubem M10 s hlavou kónickou. Tento dual systém jsme postupně zavedli i u ostatních našich chytů.



Slate Tetris si můžete objednat na našem e-shopu.

Jirous

0 komentářů:

Okomentovat