čtvrtek 29. května 2014

New set of climbing holds - Obliny 7

Oblinky které budete držet vší silou a budete mít problém na nich stát.






Obliny 7 vznikly na popud lezců a jejich volání po špatných stupech. Těchto dvacet chytů je ideálních pro použití u hran, na strukturách, v rajbasech a všude tam, kde potřebujete dát mizerný chyt, do kterého je potřeba tlačit.



Obliny 7 jsou nízké a rozpláclé placky, na něž je obtížné se i postavit. Tímto setem by měla být zaplněna jedna z mezer v naší nabídce chytů a tento set se stane oblíbeným na bouldrových závodech. Otvor pro pojišťovací vrut na chytech není záměrně proto, aby nevznikl nechtěný pozitivní úchop. Ten kdo bude chtít, snadno si otvor do chytu vyvrtá a to přesně tam, kde ho chce.
Obliny 7 zároveň poslouží jako velice obtížné stupy vyžadující dobrou technickou zdatnost lezce a budou používány hlavně v mírnějších sklonech.
Obliny 7 jsou velice ploché s nízkým profilem, z tohoto důvodu nedoporučujeme používat při jejich montáži rázové utahováky.





U všech našich nových chytů jsme použili systém podložky "dual washer", který umožňuje montáž jak klasickým šroubem M10 s válcovou hlavou, tak šroubem M10 s hlavou kónickou. Tento dual systém jsme postupně zavedli i u ostatních našich chytů.



Set dvaceti chytů Obliny 7 si můžete objednat na našem e-shopu.

Jirous

0 komentářů:

Okomentovat