pondělí 13. srpna 2012

Nové AIX chyty v setech S 5, S 6, Nature_8, Nature_9, Cosmix_5

Pět nových setů dává dohromady padesát nových chytů.






U všech padesáti nových chytů jsme použili systém podložky, který umožňuje montáž jak klasickým šroubem M10 s válcovou hlavou, tak šroubem M10 s hlavou kónickou. Tento systém hodláme postupně zavést i u ostatních našich chytů, čož ovšem nějaký čas potrvá z důvodu úpravy forem, kterou toto vyžaduje.

Všech padesát nových chytů je modelováno jako rozšíření naší nabídky v určitém designovém pojetí. Například nový set S 5 a nový set Nature 9 náleží designově ke starším setům Nature 2 a Nature 7



Hodně často se výrobci chytů snaží napodobit skálu, nejinak je to i u setu Nature 8. Chyty skálu připomínají, ale snažili jsme se, aby držení chytů nebylo bolestivé a naopak, aby bylo anatomicky co nejpříjemnější. Set Nature 8 je určen pro mírně pokročilé lezce, nejvíce však bude záležet v jak velkém převise a jakým směrem bude ten či onen chyt namontován.








Set S 5 je složen z deseti malých chytů s pozitivním úchopem. Chyty jsou vhodné pro vytrvalostní lezení v dlouhých, převislých cestách, případně pro lezení dětí v kolmých profilech. V kombinaci s dalšími chyty podobného designu lze postavit pěknou a ucelenou lezeckou cestu.







Chyty ze setu Nature 9 jsou perfektní pro kombinování s výše zmíněnými chyty ze setu S 5. Jedná se o deset pozitivních chytů střední velikosti, které lze použít pro začátečníky v mírnějších převisech nebo pro pokročilejší lezce v převisech velkých až střechovitých. Jak říkají lezci, jsou to "madla".








Na vytrvalostní lezení bylo myšleno při tvarování chytů pro set S 6. Jsou to chyty s celkem pozitivním, ale malým úchopem. Chyty použijete pro těžší vytrvalostní lezení a pro lehčí bouldering.









Chyty z Cosmix 5 jsou pokračováním setu Cosmix 2 s tím rozdílem, že tyto nové chyty jsou určeny do větších převisů. Cosmix pětky jsou velké chyty a většinou se na nich dají vyměnit ruce. Chyty ocení mírně pokročilí lezci a také bouldristi ve velkých převisech.



Nové chyty si můžete objednat na našem e-shopu.


Jirous

0 komentářů:

Okomentovat