úterý 7. září 2010

New Aix holds - Big 8, Hifive 4, Hifive 3, Crater 2, Stupy 1, Nature 6

Chyty které zde nyní představujeme už nejsou nejnovější, ale třeba jste je v naší nabídce ještě nezaznamenali.








Pepek námořník si své předloktí vypěstoval a posílil především lezením na umělé stěně. Agitace však směřovala ke zdravé stravě a tak se všechno svedlo na špenát a jeho pozitivní účinky.
Pokud pohádkám o špenátu nevěříte, vsaďte na pět chytů ze setu hifive_3 a nebojte se je dát do pořádného převisu, ať vaše prsty poznají na čem zesílí. Závodnice na MČR bouldering v Teplicích už měly možnost po chytech lézt a bylo zajímavé sledovat jak hledaly ten nejlépe vyhovující úchop.
Snad jen dodám, že se jedná o set navržený naším francouzkým kamarádem Georgim.







Spíše než čokl byla pro tento set inspirací fotka skály v katalogu cassin.
Hifive_4 je pět chytů, u kterých budete ideální úchop chvilku hledat, případně se budete snažit doskočit do chytů co nejpřesněji.







Chyt crater_2 z kategorie "extra" bude přitahovat vaše pohledy do míst, kde bude namontován a zároveň vás bude s narůstající převislostí víc a víc trápit. Pořadové číslo 2 dává tušit, že pár meteoritů ještě dopadne.







Stupy_1 jsme vytvořili jako napodobeniny stávajících chytů, jistě v nich některé rozeznáte na první pohled. Oproti stupům ze setů micro, se tyto montují na klasický šroub s válcovou hlavou. Mnoho z těchto stupů se dá udržet jako normální malý chyt.








Oblina, nic víc a nic míň, prostě chyt, který se budete snažit co nejlépe obejmout malíkovými hranami vašich dlaní a stejně to nebude ideální. Při natočení "hlínou" vzhůru, potrápí big_8 zkušeného lezce i v položené plotně.







Nature_6 vznikl na popud pozitivních reakcí na set hifive_4 na výstavě outdoor v Německu. Premiéru si set odbyl v BB a na MČR v Teplicích a rozhodně se nejedná o chyty do velkých převisů.








Jirous
AIX,trénink,training,AIX Climbing Holds, High jump holds, High jump,speed climbing hold, climbing walls, lezecké chyty,lezecké stěny,chyty,stěny,AIX, umělé chyty,umělé stěny,lezení,bouldering,posilovací desky,

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Čus Bando. Ta grafika na chytáky a stupáky je parááádní :) Supr!
Oliváč

Okomentovat