středa 8. září 2010

Hudy boulder cup Bad Schandau 2010

Možnost případného lezení nad bazénem a vyhlídka pohodového závodu nás vytáhla na překližku do Německa.





V místě konání závodu jsme ráno zjistili, že jsme spěchali zbytečně a lézt budeme až odpoledne. Program také hlásal, že finále bude ve 22:30, což nás celkem překvapilo.
Kvalifikace hlavního závodu probíhala po odlezení dětských kategorií na pěti profilech s osmi bouldry. Lezlo se systémem dvě hodiny a pět pokusů na každý bouldr. Některé bouldry se třošku překrývaly a na těch byl společný rozhodčí, který zaručil, že se dva lezci "nepotkají".





Závod měl původně proběhnout o nějaký ten víkend dříve, ale kvůli velké vodě byl posunut, protože dějiště se nacházelo na břehu Labe. Pořadatelé museli umístit dopadové matrace na plochu z poskládaných palet, aby nenasávaly vlhkost z celkem promáčeného břehu. Matrace byly "zcelistveny" velkou autoplachtou.





Celkově byl závod dost dobře zajištěný, perfektní občerstvení pro závodníky, ke startovnému triko, slušný profily, přísní rozhodčí a pěkné bouldry. Jediné co nesedělo, byl prezentovaný program, systém a pravidla závodu jsme nikde nenašli. Když přišla přeháňka, tak stříška nad bouldry nebyla dostatečná a něco i zmoklo.




Osm lezců postoupilo do finále a mohlo se těšit na bouldr nad bazén. Finále bylo na třech bouldrech, holky tam měly jeden hodně vytrvalostní, jeden normálně dlouhý a pak ten nad vodou.




Systém finále byl pro našince trochu neobvyklý, po společné obhlídce dvou bouldrů na souši finalisté od nejhoršího začínali chodit postupně z izolace na svůj onsightový pokus na první bouldr. Po tomto pokusu zůstali pod stěnou a sledovali ostatní, dokud na ně opět nepřišla řada, zbylé dva pokusy na finálový bouldr lezli na flash. Před druhým i třetím bouldrem šli opět do izolace.




Občas jsme se docela bavili, když závodník nebo závodnice ve svém prvním pokusu upadl hned na nástupu a tak se čekalo na dalšího lezce z izolace, aniž by se vlastně cokoliv stalo. Sám jsem takto neúspěšně dvakrát skočil po druhém chytu.
Kategorie juniorů, holek i chlapů si nejdříve odbyly dva bouldry a pak se všichni přesunuli k nedalekému bazénu.




Voda v bazénu byla teplá a pokus na třetí finálový bouldr měli závodníci jen jeden. Divákům už byla celkem kosa a závodníci se ohřáli ve vodě. Kluci začínali dlouhým skokem a někteří jím i smutně končili. Kubajz dal top a když si v něm vychytrale zul lezečky, aby si je nenamočil, diváci jásali, pak se lezečky pokusil hodit do sucha, ty se ale odrazily od konstrukce za stěnou a skončily ve vodě.




Překvapením byl systém vyhodnocování výsledků z průměrného pořadí na jednotlivých třech finalových bouldrech. Byl jsem tak se dvěma topy na smutném třetím místě za Andym, s jedním topem na druhém místě. Kuba vyhrál v klucích a Nelly v holkách, výsledky jsme ani neviděli a tak neznám jméno dívky na druhém místě.





Párty se žádná nekonala a tak jsme si s Kubou druhý den dali cigárko v čerstvým vzduchem nasátým Bahratalu.

Myslím, že závody určitě stály za náštěvu, v neděli byl ještě nějaký týmový závod lezení - slackline - beach voleyball a lezení pro úplný prcky. Pro příště vřele doporučuji, za 5 eur startovného maximálně strávíte den v bazénech :)

muži:
1. Hlaváček Jakub
2. Borowka Andre DE
3. Přibil Jiří
13. Bažant Jiří

ženy:
1. Kudrová Nelly
2. Winter Julia DE
3. Černá Lenka


Jirous
AIX,trénink,training,AIX Climbing Holds, High jump holds, High jump,speed climbing hold, climbing walls, lezecké chyty,lezecké stěny,chyty,stěny,AIX, umělé chyty,umělé stěny,lezení,bouldering,posilovací desky,

0 komentářů:

Okomentovat