sobota 9. února 2013

Boulderingová stěna Chomutov - Jirkov

Něco přes tři týdny v lednu 2013 jsme strávili v Jirkově na stavbě bouldrovky.






Po době dohadování, projektování, papírování a po přípravě jsme dorazili do Jirkova a začali jsme stavět bouldrovku. Makaci nám dodali posvařované konstrukce a budovali ve vedlejším prostoru velkou stěnu pro lezení s lanem. Poprvé jsme stavěli stěnu jako stavebnici s tím, že desky jsme si dovezli již nařezané a že jsme vůbec netušili co za konstrukci na nás čeká a jak se s tím bude pracovat.


Po nějaké té hodině rozkoukávání se, jsme začali zakládat konstrukci pro stěnu. U makaků ve skladě nářadí jsme byli brzy jako doma a hlavně první týden jsme využívali některé jejich cajky a připadali jsme si jako amatéři. Po práci legraci a byla z nás dobrá parta nejen přes den na montáži, ale i večer v hospodě. Podlejzání fotbálkového stolu proběhlo dvakrát po kanárovi v Kanárovi kde už nás znali místní štamgasti.


Stěnu jsme stavěli na ploše cca 17 x 7 metrů při výšce 4.5m a dle požadavku sem Andrey s Lahvim v projektu navrhli co nejvíce lezeckých metrů (cca 240). Nedá se říci že by na bouldrovce bylo málo místa, ale na nerušený piknik to také není.


Vymysleli jsme si, že na bouldrovku umístíme laminátovou pánev, ta se skládala ze čtyř zmenšených dílů AIX Monster Ballu. Jako další ozdobou bouldrovky jsou dva nezmenšené díly AMB umístěné v koutě. Stěhováním těchto dvou dílů jsme definitivně určili nejmenší rozměr dveří kudy jde díl AMB protlačit aniž by do něho muselo být řezáno, k čemuž jsme již málem přistoupili. Pro představu, jeden díl koule, která má průměr 3,5 metru se vejde do krychle 1.75*1.75m. Pánev po sestavení zabírá na stěně kružnici o průměru 3 metry. K dodávce stěny se počítalo tuším že s pěti chyty na metr čtvereční což je nejnutnější minimum, aby se dalo na stěně bouldrovat.


S barvou stěny jsme se moc neztotožňovali, ale natřeli jsme ji dle hesla náš zákazník, náš pán a dosadili tak stěnu k ostatním prostorám vyvedeným v aztéckém stylu.


Posledním dílem skládanky bylo dopadiště, které je na celé ploše pod stěnou a zajišťuje dostatečný komfort a bezpečí při dopadech.


Doufáme, že se vám stěna líbí a budeme rádi za postřehy a připomínky v komentářích. Domovská stránka stěny v Jirkově je v následujícím odkazu.


Jirous

0 komentářů:

Okomentovat