sobota 8. října 2011

Magic wood

Magic wood, les plnej šutrů - švýcarský ráj.




Poprvé jsem byl v magicu v březnu 2004, tehdy se Smolkem a šéfem.




Letos jsem dorazil s AÓčkem, Evou a Foxíkem,Majzlíci zde byli v kompletní sestavě.




Od první návštěvy uběhlo hodně let a změnilo se hodně věcí, jasné je stále jedno, budeme-li se zde chovat jako dobytek, oblast se lezcům uzavře a bude po bouldrování šmytec.





Taktiku výjezdu jsem zvolil na Marťase, hamounit těžký bouldry, který jdou celkem rychle. Adámek na to šel opačně, pár pokusů za den do bouldrů, co v nich musíš strávit víc času.





Největší přehled co, kdy a kdo, měl opět Foxík a tím se generovala další motivace pro účastníky zájezdu.






Výjezd byl pětidenní, dva jedna dva a počasí nám přálo, na slunci kolem dvacítky a koupačka, ve stínu lezeníčko kolem dvanácti. Vildovi před náma prej sněžilo, my měli jen trochu navlhlej les.





Sedm céčka se mi stala stropem, možná by bylo i na víc, ale zásoba kapesníčků mi dovolila plakat v těch těžších věcech.




Nejvíc bouldrů na zájezdu vylezl malej Oja, lezl svoje bouldry, které si očistil a v mnoha ostatních ukázal, že umí zabojovat. V pexesu moc nebojoval, prostě sbíral dvojičky a nedal nikomu šanci, až v piškvorkách mi nechal spravit sebevědomí.





Takže zatím, co jsme se po různu věnovali bouldrům po celém lese, Áďa šel za svým cílem a nekompromisně pokusoval to nejtěžší, co tu bylo. Jak říkal - kroky nebyly úplně extrémní, ale bylo jich hodně a ke konci docházela síla, případně se potily ruce. Bylo opět velkým zážitkem vidět ho v akci a sledovat jeho odhodlání.






V sobotu se na nás přijel podívat Smržák, čerstvej ženáč nabuzenej na lezení a vymakanej z campusu nám předvedl, že bouldr se dá lézt i s čelovkou.





Výjezd byl parádní a moc jsem si ho užil, hamoun taktika se mi povedla a celkově jsem se namotivoval na další lezení. Magic wood je parádní a určitě stojí za návštěvu.

Jirous

1 komentářů:

NOO NOO řekl(a)...

Jo Magic to je bomba. Pěknej článek a ty fotky, ty sou boží!

Okomentovat