středa 31. srpna 2011

Hříměždice, lom, skoky, koupání, lezení.

"Hříměždická desítka" je výzva pro odvážné.





"O víkendu jsem byl v Hříměždicích, jak se skáče High jump a je tam cesta nad vodou."
"Hmmm"
"No a nedal jsem ji, byla docela těžká."
"Jéééé tak to jsi temnej, ti to přelezu v onsajtu!"






Po pondělním rozhovoru s Lahvim jsme se dohodli, že to pojedem v tejdnu prubnout. Úterní vedro na padnutí, léto vystrčilo růžky a potit se v BB by bylo šílenství. Berem káru a jedeme do Hříměždic. Stejnej směr nabrala i další posádka z Prahy, a tak nás bylo v lomu ještě s hromadou dalších lidí vícero.






Hned první pohled na cestu budí respekt, "Hříměždická desítka" je z části po umělejch - nalepenejch betonech. Nástup překvapil, "vole těžký" a prvně se pouštím podělanej z polovičky. Onsajt 0-bodov a Lahvi nastiňuje jak na věc.






Protože Hříměždice jsou hlavně o skocích, je třeba je postupně pozkoušet. Něco tam naskáčeme, ale cesta ne a ne pustit, jde o hodně, pravděpodobně první přelez chceme s Honzou oba. K závěru odpoledne Honza padá i s posledním nalepeným betonem a šance na dnešní přelez se topí spolu s chytem.





"Musíme se tam vrátit"
V hlavě se mi srovnaly tři hříměždické mezníky: Cesta, Houpačka a desítka z rampy. Né že bych kvůli nim nespal, ale ve čtvrtek jedeme znova 60km, abychom se vykoupali a polezli v tomhle lomu nedaleko Kamýku nad Vltavou. V cestě už pracují Balboáč s Bažantem a tak ženu Honzu do vody ať už to dorazí, ten cestu dává a na rampě čuměj, kde se tam bere. Pak už jdu na nervózní pokus já a v místech ulomeného chytu trochu laboruju s lištama a výlezovejma policema, jebnout se mi nechce a nakonec dávám.





Lom má v pronájmu partička nadšenců, co se tu stará o čistou vodu, provozuje bar a tak nějak si to tu opečovává. Koupačka a skoky jsou parádní, cesta dá pěkně zabrat, o bandasky není nouze. Tak nějak jsme si říkali, že bosky by "Hříměždická desítka" mohla bejt za 8+ možná 9-, v lezečkách to bude lehčí, třebas tak za 8. Další poznatek je, že pustit se z houpačky je snažší než skočit z rampy. Lom jednoznačně doporučují dva z pěti AIXů.

Jirous
AIX,trénink,training,AIX Climbing Holds, High jump holds, High jump,speed climbing hold, climbing walls, lezecké chyty,lezecké stěny,chyty,stěny,AIX, umělé chyty,umělé stěny,lezení,bouldering,posilovací desky,plywood structures

3 komentářů:

Unknown řekl(a)...

VYTVOŘILI JSME ZDE s Hebelkou ZATÍM 8 BOULDRŮ přijedte je vyzkoušet

Unknown řekl(a)...

není to úplně dodělaný musíme ještě dodělat začáteční stupy
,případné připomínky pište na frantisek.rys@gmail.com

Jirous řekl(a)...

To budeme muset omrknout dokud je teplo :) Pošli fotky!

Okomentovat