pondělí 18. července 2011

OUTDOOR 2011

Opět jsme se zúčastnili outdoorové výstavy v německém Friedrichshafenu.





Svišť, známý to lezec a výrobce chytů, nám k problematice kopírování tvarů řekl něco ve stylu, že když někde najde jinou firmou okopírovaný svůj chyt, tak je to vlastně důkaz, že má dobré a líbivé tvary. Naše překližkové struktůry nejsou ničím extra převratným a možností jak desky nařezat a pospojovat je hrozně moc. Borci z Německa nic moc neřešili a trefili se do našich tvarů a rozměrů téměř přesně, třeba je to náhoda, třeba pocta AIXu každopádně jsme ale čuměli jak péra z gauče.



Nedávno jsme koukali, že na náš chyt Xtr 6 na bouldr-světovém poháru v Holandsku namontovali stavěči vrutovej chyt, z obliny tak vytvořili lištu. Tento celkem zajímavý nápad mají Francouzi na svých chytech už nějakej pátek připravený. Otázkou je, za jak dlouho se dírky pro vruťáky "vykloktaj"



Naproti našemu stánku byl americký výrobce chytů Pusher a jeho evropská odnož Revolution. Pusher kdysi před mnoho lety za devatero horami a devatero řekami udělal první nebo jeden z prvních "velkých" chytů BigBosse. Tento se stal legendou a modlou všech velko-chytů, přestože se lezci ze začátku divili a ptali, k čemu je tak velkej a neberoucí chyt dobrej. Bigboss se nám moc líbil a mít tuhle kultovku pro nás byla téměř povinost.



Outdoor je o tom, abyste byli vidět a o kontaktech, popít pivko s kámošem, zákazníkem, distributorem, konkurentem a kdo ví s kým ještě je nedílnou součástí dobrých vztahů, znamená to taky mít svého řidiče, chodit pěšky, nebo parkovat s rozloženým spaním poblíž.



Většinou se nám podaří pojmout veletrh tak trochu na punk a podle toho to vypadá, nervy napnuté jak gumicuky měl hlavně šéf, ale vždy do toho jdeme srdíčkem :), nějaká mega prezentace a mega příprava se z naší strany moc nekoná, stánek vypadal obstojně. Hlavní pro nás byly opakované pozitivní ohlasy na chyty a to potěší nejvíce.



Ukázka velikosti Bigbosse ve srovnání s naším Xtr 1 globusem potvrzuje titul "velký chyt".




Teď po Outdooru máme motivaci hejbnout s věcma zase o trochu dál a záleží hlavně na nás jak dlouho si ji udržíme.


Jirous
AIX,trénink,training,AIX Climbing Holds, High jump holds, High jump,speed climbing hold, climbing walls, lezecké chyty,lezecké stěny,chyty,stěny,AIX, umělé chyty,umělé stěny,lezení,bouldering,posilovací desky,plywood structures

0 komentářů:

Okomentovat