sobota 19. prosince 2009

Chironico listopad 2009

Na Petráči vznikl nápad jet letos ještě do Chironica. S Foxíkem pojedu klidně i sám, hlavně ať mám vlastní bouldrmatku jen pro sebe.




Celkem jsme se dohodli a že kdyžtak pojede ještě někdo. Třetí byl Michal, ten má velký auto, paráda. Čtvrtej Kubajz umí vylézt pořádný peklo a další se nabalil Vojťák, ten má zápal jak má být.



Michal ve variantě Souvenira za 7B

Nejvíc za výjezd vděčím šéfovi, dal mi volno v práci a to se počítá do kladného hodnocení jeho osoby. Nakonec dal volno i sobě a Ondrovi a nechal tak všechnu tíži firmy a jejího vedení na bedrech Lahvíkových.


Vojťák v 7B variantě Los cursos

Foxík se nějak zamotal v prioritách a zvolil Petrohrad s chřipkou na místo Chironica, škoda neboť jeho zápal v boulderingu přesahuje zápal všech. Jeli jsme tedy čtyři, vstříc Švýcarsku, Svišťovi a Kolouchovi.



Do tmy leze Jirous 7B Bella Gnocca


První dva dny bylo mokro a my paběrkovali suché bouldry, něco se našlo ale bylo cítit, že to prostě není ono. Naštěstí Andrey s Ondrou a Honzou dovezli sluníčko a lezecké šílenství propuklo v plné síle.


Komilator 8A leze Kubajz

Lezli jsme težší a těžší věci a těla začala náležitě naříkat, večer jsme většinou popili a pokouřili. K jídlu jsme uvařili vždy kotel dobrot a trávili jsme dlouhé večery pod plachtou. Sil ubývalo a odpočinout si v outdoorovejch podmínkách se dařilo čím dál méně.



Freak brothers 8A+ leze Andrey

Freak brothers 8A+ leze Kubajz

Je jasný že nejsme úplný bláta a tak se celkem dařilo. Sedmičky jsme lezli všichni a v osmičkách se někteří tak nějak taky hejbali. Kubajz se hejbal ve všem dobře, ale tu chyběl nástup, tu dolez, takže sběr ještě přijde. Já jsem dal nečekaně rychle 8A čko Blochx addiction a Andrey Komilatora taky za 8A. Kluci si zvedali sedmičkovou příčku a zdálo se že jsou spokojeni.


Ze skal za tmy.


Dali jsme si i jeden den rest, zkusili jsme mrknout na Gotardo, ale paso bylo zavřené, tak jsme aspoň nakoupili na večerní grilovačku.




Výhoda Chironica je, že si můžete nasbírat jedlé kaštany a když dojde maso, začít je pražit, nabo je jen tak házet do ohně. Trochu se najíte, spálíte si prsty i pusu a můžete jít spát



Le flipper 7B Jirous

Počasí nám přálo a my jsme nechtěli promarnit ani den, absence restdayů se ale začala krutě zapisovat na výkonnosti, každý další torchu těžší vylezený bouldr byl malým zázrakem. Těšili jsme se na postel a sprchu. Na víkend ještě dorazil Monrou s Karinou s níž si Michal dal i pár cestiček s lanem na protějším kopci.


Kubajz a jeho technika nohou v Tomahawku 7B

Nejlepší je, že ještě když jste v oblasti, už se tam těšíte znova, znova zkusit ty prásky, jenže odpočatej, plnej sil se zdravou kůží na prstech. No a najednou jste v tunelu a za ním a víte, že to zase uteklo jak voda a že zase půjdete do práce a zapadnete do rytmu všedního dne.


Co tě čeká na konci?


Věc se má tak, že tam chci zpět, zpět do Chironica.





Jako bonus ke článku si můžete shlédnout Andrejka v Komilátorovi.



Jirous
AIX,trénink,training,AIX Climbing Holds, High jump holds, High jump,speed climbing hold, climbing walls, lezecké chyty,lezecké stěny,chyty,stěny,AIX, umělé chyty,umělé stěny,lezení,bouldering,posilovací desky,

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

SLEDOVAL JSEM KDY TO Z TEBE VYPADNE ..NO A REPORT JE TU. PEKNE PRIPOMENUTI PARADNI LEZENICE .PARADA .MHA

Anonymní řekl(a)...

Pěknej článek a supr fotky. Vilda

Anonymní řekl(a)...

Super článek. nějak jsem nepochopil kdy sjte tam byli ale na podzim by to bylo v gottardu spíše na stavění sněhuláku než lezení. My jsme tam teda byli v létě a občas to bylo taky maso.
Adam F.

Jirous řekl(a)...

Chironico listopad 2009 :) Gottardo bylo zavřený už dole u dálnice :)

Okomentovat