úterý 27. října 2009

???? district X

Sluboval som kedysi pred pol rokom, ked sme spustili AIX blog, ze tu budem co to pisat, ze si tu dokonca zverejnim svoj "dennicek". Mozno niekto aj nieco cakal (Jirous urcite nie :-) a ja stale nic! Takze sa pokusim to napravit. Pokusim!, pretoze nerad by som cokolvek sluboval a zavazoval s k niecomiu, co potom mozno nesplnim.. takze uvidime.. zaciname..





Poslednych par rokov som holdoval hlavne boulderingu a len obcasne som sa naviazal na lano.Ono to bolo s malou Berenikou aj jednoduchsie a bezpecnejsie riesenie travenia casu v skalach. A ked som uz liezol s lanom, tak som chcel vyliezt nieco tazke. Ale toto leto sme s AIXakmi a potom hlavne s Lahvim par krat skocili do Prihraz a mna po hromade rokoch zase drapli piesky za pacesy! Opat som si uvedomil, ze su aj dalsie povaby lezenia a nejde vzdy len o cislo. Je to proste nieco ine, ako len sportove lezenie, proti ktoremu nic nemam. Ale cesky piesok je tak trochu specificky. Nielen trenim, uzlami a velkymi kruhmi, ale aj svojimi pravidlami, prasenim (Mg :-), atmosferou a ludmi okolo.
A pretoze su tie piesky fakt ine, tak som sa rozhodol kedy-tedy nieco napisat o tom, co som na tie prapodivne kopce z piesku vyliezol, vyskusal, zazil, videl, pocul alebo co si len myslim. A tiez preto, aby si aj Tomajda (ktory sa dal okrem robenia kvanta prvovystupov aj na drahu spisovatela/ bloggera) mohol obcas nieco precitat o svojom oblubenom piesocku. Planujem aj, alebo hlavne - popisy ciest, takze zaujemcovia o onsajt by to asi radsej citat nemali :-) Ale na druhej strane to budu len cisto moje pocity, skusenosti pripdne kroky z tej ktorej cesty a kazdy, kto je slabsi ci silnejsi, vyssi, a i tych par mensich, to moze vidiet a liezt uplne inac! Obcas aj bude musiet..
Distict X - distrikt preto, ze mi ide o uzku oblast lezenia - len na piesku a X preto, ze z velkej vacsiny sa bude jednat o cesty v X-kovej obtiaznosti (myslim tym, ze obtiaznost bude toto rimske cislo obsahovat). X-kovych ciest v poslednej dobe pribuda "strasne" moc, ale su tu aj take, na ktore sa pomaly trochu zabuda a je to skoda. Mozno uz tolko nelakaju, alebo naopak prave lakaju v zmysle strachu a to je este vacsia skoda!! Mam pocit, ze na to, kolko ludi sa v poslednej dobe venuje lezeniu, len velmi obmedzeny pocet v tejto zabave hlada okrem sportu a namahy aj dobrodruzstvo. Ale nastastie sa stale najdu aj taki, co ich obcas bavi sa i trochu vybat a nezenu sa len za svojim maximalnym cislom (a nechcu doistovat to, na co hned nemaju!). Vela z nich kazdy utorok (aspon pocas sezony, ktora v pripade pekneho pocasia moze trvat cely rok (pekne rozumej - suche) :-) nedockavo, ako aj ja, cakaju na novy clanok od spisovatela Tomajdy, co sa zase komu podarilo a udialo na popraskanych usadeninach pravekeho mora, a nielen tam. Mojim cielom nie je akokolvek konkurovat DZC, ale prave naopak, tuto podla mne maximalne zabavnu aktivitu podporovat a mozno obcas i doplnit. Najviac leziem v Labaku, takze vacsina prispevkou do "districtu" bude na zaciatku hlavne odtial...

AIX,trénink,training,AIX Climbing Holds, High jump holds, High jump,speed climbing hold, climbing walls,lezecké chyty,lezecké stěny,chyty,stěny,AIX, umělé chyty,umělé stěny,lezení,bouldering,posilovací desky,

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Parada starky! Dobre, ze si dotah to o cem si nahodil nedavno smuycku :-) O duvod vic sem obcas mrknout.
Smrzak

Okomentovat